Het Koningshuis vintage, antiek en design

Welkom

Ben je op zoek naar bijzondere spullen voor in je huis? Unieke spullen met een verhaal? Kijk hier dan rustig rond of  bezoek onze winkel aan de Koninginnelaan 89 in Apeldoorn.

Het Koningshuis verkoopt het mooiste op het gebied van vintage, antiek en design, een bijzondere mix van antiek, 20e-eeuwse klassiekers en eigentijds design. Alleen dat wat we het liefste zelf ook in huis zouden willen hebben. Kortom, ‘spullen met een verhaal’.

We vinden het leuk om jou te ontmoeten en ook jouw verhaal te horen.

Inkoop en Consignatie

Het Koningshuis is altijd op zoek naar mooie en bijzondere objecten. Je kunt ons dus objecten te koop aanbieden of in consignatie geven. Bij consignatie ontvang je 50% van het verkochte artikel. Wij zorgen er natuurlijk – in overleg met jou – voor dat je spullen een prijs krijgen die ze verdienen.

Conditie en gebruikssporen

We geven de objecten zo zorgvuldig mogelijk weer door een goede beschrijving en duidelijke foto’s.

Houd er wel rekening mee dat de meeste items lichte gebruikerssporen hebben, omdat ze nu eenmaal gebruikt zijn.

Margeregeling en BTW voor bedrijven

Al onze prijzen zijn in euro’s en inclusief Btw (indien van toepassing). Het Koningshuis gebruikt standaard de margeregeling. Dit is een speciale belastingregeling, die geldt voor gebruikte producten. Daarom vermeldt de factuur geen Btw-bedrag.

Heeft u een bedrijf met recht op Btw-aftrek? Wij kunnen ook normale Btw-offertes en/of -facturen maken, voor bedrijven binnen Nederland tegen 21% Btw.  Voor bedrijven wordt het totale Btw-bedrag inclusief Btw hoger, omdat wij dan over het totale bedrag Btw moeten berekenen en afdragen. Het bedrag exclusief Btw wordt echter lager, waardoor deze mogelijkheid voor bedrijven met Btw-teruggaaf interessant is.

Taxeren

Bezorging

Heb je iets bij ons gekocht in de winkel of via de website? Kleine artikelen verzenden we in principe per post en grotere meubelstukken kunnen we thuis bezorgen tegen een vergoeding van €0,20 per km.
Binnen een straal van 10 km gratis bezorging.
Overige in overleg.