De Ster Gelderland Knoopstoelen (2x)

For English please see below; feel free to make an offer

Een absoluut hoogtepunt in Nederlands mid-century design, uit Gelderland. Zo kunnen we deze oogverblindende fauteuils met recht wel noemen. Dit relatief zeldzaam zitmeubel is afkomstig van de fabrikant “De Ster, Gelderland”. De set bestaat uit een dames- en een herenfauteuil in nagenoeg perfecte conditie.

Het sculpturale frame, uitgevoerd in massief hout heeft prachtige organische vormen en is aan de zijkant opengewerkt met armleggers en het kenmerkend detail ‘de knoop’ waar de rugleuning overgaat in de poten.

De kussens van de stoel zijn bekleed met een donkerbruine stof en de kussens geven goede steun voor een meubel van meer dan een halve eeuw oud. Het frame is aan de onderzijde van hout en de achterzijde wordt gesteund door metalen springveren.

Rare pair of Dutch teak ladies and gentleman easy chairs (nickname ‘the knot’) made at De Ster Gelderland in the sixties. The beautiful construction is of solid teak wood and recognizable by the special ’knot’ in the handrail. The armchairs are equipped with loose dark brown velvet pillows. Considering the age in very good vintage condition.

Afmetingen/Measurements: Dames/Lady H71 x W70 x L 70 cm; zithoogte/seat height 42 cm – Heren/Gentleman H90 x W70 x L70 cm; zithoogte/seat height 42 cm

Setprijs/Set price: € 1.990,00