Giroflex space age stoel

For English please read below. Feel free to make an offer.

Een van de topstukken uit onze collectie is deze Stoll Giroflex bureaustoel van het type 7035, in de space age uitvoering met de karakteristieke vijf ronde gaten onderin de rugleuning. Dit en de vorm van de armleuningen transformeert de stoel onmiddellijk als attribuut in een Star Trek film. Zeer zeldzaam, want op het internet hebben we slechts twee exemplaren kunnen traceren, maar dan met stoffen bekleding. Dit okergele exemplaar is in leer uitgevoerd. Ofschoon het frame van kunststof gemaakt lijkt, is het samengesteld uit gelakt hout. Door de vintage staat zijn er helaas enkele beschadigingen aan het lakwerk ontstaan, met name op de leuningen en aan de bovenrand van de rugleuning. Desondanks is de stoel op wieltjes een zeldzame aanvulling voor de verzamelaar van topdesign. Het merk Giroflex bestaat tot op de dag van vandaag. Giroflex-producten zijn gericht op duurzaamheid. Alle zitmeubelen zijn ontworpen voor een lange levensduur en deze duurzaamheid staat bij ieder ontwikkelingsproces centraal.

Very rare Stoll Giroflex swivel chair, type 7035, yellow lackered wood, leather furnishing, 1960s. The shape of the arm rests and the holes in the back give it its space age appearance. The leather is in perfect vintage condition, paintwork has major traces of use on the arm rests and on top of the back.

Afmetingen/Measurements: H105 x W72 x D66 cm

Prijs/Price: Verkocht/Sold

(Heb je interesse of een vraag? Neemt u dan hier contact met ons op onder vermelding van de omschrijving van het object).