Holscher stoel Poul Kjaerholm

For english please see below

Twee exemplaren in de stijl van de ‘Holscher chair’ uit 1952 zijn in ons bezit. De constructie van aan elkaar gesmede, gebogen stalen buizen en gevlochten touw maakt deze stoel iconisch. De Holscher stoel verwierf zijn naam door de smid Svend Holscher, de vader van Knud Holscher. Svend was een smid in het Deense plaatsje Rødby, zijn zoon Knud was een goede vriend van Poul Kjaerholm. Van de originele stoelen zijn slechts enkele exemplaren exclusief vervaardigd voor de familie Kjaerholm en een paar vrienden. Om de status die de stoel inmiddels heeft verworven, weer te geven: een van die exemplaren werd in 2005 nog getaxeerd op $ 70.000 – $ 80.000.

Dit exemplaar is een grotere versie van het origineel en in rood uitgevoerd. Het gebruikte touw is identiek aan het oorspronkelijke model. De stoel is niet alleen een pracht om naar te kijken maar hij zit ook nog eens comfortabel.

The Holscher Chair acquired its name because of the steel tube construction made by the blacksmith Svend Holscher, the father of professor Knud Holscher. Svend Holscher was a blacksmith in the small town of Rødby, his son Knud was a good friend of Poul Kjærholm. The chairs were only manufactured for the Kjærholm family and friends. These chairs (2 in stock) are a later copy of the original

Afmetingen/Measurements: H 83 x L 92 x W 58 cm

Prijs/Price per item (2x): Verkocht/Sold

Heb je interesse of een vraag? Neemt u dan hier contact met ons op onder vermelding van de omschrijving van het object).