Naaitafel van Severin Hansen Jr. voor Van den Bovenkamp meubels

For english please see below; feel free to make an offer!

In de jaren zestig van de vorige eeuw begon Van den Bovenkamp met de seriematige fabricage van meubilair in teak en later palissander. Naast het gewone assortiment dat in eigen beheer werd uitgevoerd, importeerde Van den Bovenkamp ook meubels uit Scandinavië. In dat opzicht valt de naam van ontwerper Severin Hansen op. Severin Hansen Jr. is voornamelijk bekend om zijn bureau en tafel ontwerpen voor de Haslev Møbelfabrik in Denemarken in de jaren ’60. Voornamelijk in Mahonie en palissander. De tafels die Severin Hansen Jr. ontwierp voor Haslev Møbelfabrik worden gekenmerkt door een puntige constructie.

Dat is ook terug te zien in de mooie naaitafel. Het meubel is gemaakt van tropisch hardhout, met veel aandacht voor de afwerking als we naar de verbinding van de poten en het blad kijken. Onder het blad zit een uitschuifbare mand voor bijvoorbeeld knotjes wol of garens. In het mandje bevindt zich weer een verplaatsbaar houten bakje voor naaigerei, etc. Maar het geheel is ook te gebruiken als opbergmand. Alles luxueus en gedetailleerd afgewerkt. De tafel is voorzien van het Danish Control plaatje, Haslev label en productie nummers.

1960s sewing table designed by Severin Hansen for Van den Bovenkamp. Produced by Haslev Møbelsnedkeri in Denmark. Very good condition.

Afmetingen/Measurements: L70 x W47 x H50 cm.

Prijs/Price: Verkocht

(Heb je interesse of een vraag? Neemt u dan hier contact met ons op onder vermelding van de omschrijving van het object).