Theemeubel Jansen en Zn

Schitterende notenhouten Empirestijl theetafel met los dienblad, vier facetgeslepen klepdeuren, bies en taps toelopende poten.

De oprichter van het familiebedrijf H.F. Jansen en zonen is Hendrik Fredrik Jansen (1819-1896), geboren in Amsterdam. In 1871 wordt het predicaat ‘Hofleverancier’ toegekend. In de aanvraag noemt Jansen zich ‘kamer- en meubelstoffeerder’. In dat jaar bouwt hij een nieuwe werkplaats en een magazijn aan de Kalverstraat 178.

In 1877 neemt Jansen de meubelfirma Stroobants en Broeckx over, gevestigd aan de Kalverstraat 122. Jansen is inmiddels in staat volledige interieurs met betimmeringen, kamerstoffering en meubelen te ontwerpen en uit te voeren. In de jaren daarna breidt het bedrijf zich zo enorm uit dat het in 1890 aan 170 arbeiders werk verschaft. Daarmee is de firma verreweg de grootste meubelfabriek van Amsterdam.

De meubelen, binnenhuisontwerpen en inrichtingen worden al snel tot in de hoogste kringen zeer gewaardeerd. Op tentoonstellingen en bij wedstrijden worden de inzendingen veelvuldig geprezen.

Afmetingen: H 83,5 x B 73 x D 50 cm

Prijs: Verkocht